Palvelut

Valmistamme tilaustyönä erikoistyökaluja, esimerkiksi murtorautoja pelastuslaitoksille. Raudat tehdään takomakoneilla, mutta välillä joutuu turvautumaan pajavasaraan ja alasimeen. Kun teimme poliisille liukuesteitä rekkojen punnitusta varten, poliisit testasivat laitteita pihassamme. Mahtoivat naapurit hämmästellä, oliko pajassa sattunut rikos tai onnettomuus, Erkki ja Mikko Lahtinen kertovat.
Tehtaiden kanssa emme pysty kilpailemaan nopeudessa, mutta laadussa kyllä. Esimerkiksi kiven ja betonin piikkaus vaatii erilaiset, lujat piikit. Hoidamme myös käytettyjen työkalujen huollot ja teroitukset.
Taidetaonnasta, kuten porttien valmistuksesta, Lahtiset ovat luopuneet, koska työkalujen taontaa on riittämiin. He ovat myös Suomen Seppien että Taideseppien jäseniä. Taidesepät valitsi Tuliterän vuonna 2006 ”vuoden sepäksi” perustelunaan, että Lahtiset ovat edistäneet sepän työn ammattitaitoa. Ensimmäistä kertaa tämän kunnian sai yritys. Sepillä ei ole varsinaista ammattitauteja. Palovammoja tulee, vaikka olisi kuinka tarkka. Hehkuvaa terästä ei aina huomaa varoa. Lämpö on joskus rintataskun kohdalla reilusti yli 50 astetta, mutta pienestä ei valiteta. Töitä jatketaan niin pitkään kun kunto kestää, Erkki Lahtinen toteaa.